Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na Twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3213
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3213
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, pieprzem, każdy kawałek mięsa smaruję cienko musztardą, układam połowę plasterka boczku i po trzy śliwki suszone. Mięso zwijam w roladki i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu
2. Masło rozpuszczam w rondelku, wlewam śmietanę, dodaję żółty ser, starty na tarce o dużych oczkach, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Gotuję do chwili rozpuszczenia się żółtego sera. 3. Sosem polewam roladki, podaję z ziemniakami.
4. Gotowe. 5. Smacznego