Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
1. kotlety umyć, rozbic dość cienko, posypać solą i pieprzem, odstawic na 30 min, 2. boczek, cebulę, ogorki pokroic w drobną kostkę, dodac musztardę, doprawić solą i ew pieprzem, 3. na kotlety nakładać farsz, rozsmarować, założyć boczne części a nastepnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, 4. rozgrzać smalec, mięso obsmażyć na rumiano, przełozyć do garnka, dodać czosnek i 1 łyzkę sosu sojowego, zalać gorącą wodą, dusić na małym ogniu ok 30 min, wyjąć mięso, wywar zaprawic mąką, przetrzeć przez sito, włozyc roladki, sos doprawic do smaku, zagotować, smacznego