Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z wędzonym łososiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Ciasto: do miski wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i wlej wodę. Zmiksuj, by nie było grudek, odstaw na pół godziny. Porcjami wlewaj ciasto na dużą natłuszczoną patelnię i usmaż naleśniki. Odstaw, by placki ostygły.
Twarożek przełóż do miski, wsyp posiekany koperek. Dodaj sok z cytryny, szczyptę soli (niewiele, bo łosoś jest dosyć słony), wymieszaj.
Na desce rozłóż folię aluminiową, na tym rozłóż naleśniki, tworząc duży płat. Posmaruj je warstwą serka, a na to rozłóż płaty łososia. Zwiń mocno w rulon, owiń folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia potnij na plastry. Ułóż je na półmisku, udekoruj warzywami. Do ciasta możesz wsypać trochę natki.
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska z Łęgu</strong>Źródło: Bella Relaks