Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z warzywnym farszem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz, rozetnij na 4 płaty. Lekko je rozbij i oprósz solą oraz pieprzem. Papryki i cukinię oczyść. Strąki papryk pokrój w paseczki. Cukinię grubo zetrzyj albo potnij w cienkie słupki. Rozdrobnione warzywa rozłóż na kotletach.
Oprósz solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Czosnek obierz, posiekaj. Posyp nim warzywny farsz. Płaty mięsa zroluj, owiń plasterkami boczku i ułóż w formie.
Pieczarki oczyść, grubo potnij. Pomidorki umyj, podziel na połówki. Tymianek opłucz, pokrój na kawałki. Roladki obłóż pieczarkami oraz pomidorkami. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 oC. Piecz 40 minut. Gotowe roladki udekoruj tymiankiem.
55 min; Porcja: 390 kcal; Cena porcji: 4,30 zł;Źródło: Naj