Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne danie, ale ze szpinakiem, więc iluzorycznie zdrowe.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Szynkę rozbiłem na cienkie plastry, posypałem solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Szpinak rozmroziłem na patelni dodając przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Plastry szynki smarowałem szpinakiem, z brzegu układałem słupki żółtego sera i posiekaną cebulę (miałem czerwoną). Szynkę zawijałem na roladkę i spinałem wykałaczkami.
Smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia, a następnie dusiłem pod przykryciem aż mięso było miękkie. Do duszenia wrzuciłem listek laurowy i ziele angielskie.