Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą

Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Idealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem.

Składniki

  • 4 kotlety z szynki wieprzowej
  • 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek
  • pomidor
  • mąka
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Przygotowanie

  1. Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie pomidora sparzamy ,usuwamy skórkę i gniazda nasienne i kroimy w paski. Pokrojonego pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około 30 min.

Komentarze do przepisu (5)

Futka 03 listopada 2014
Wyśmienite :)
mufinka 04 listopada 2014
Mniam! Roladki zawsze i w każdych ilościach ;)
zwłaszcza tak smakowicie wyglądające. :)))
Konto usunięte 04 listopada 2014
Widzę, że roladki to Twoja specjalność. Piękne i apetyczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety z szynki wieprzowej
  • 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek
  • pomidor
  • mąka
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Składniki