Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki w galarecie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Twaróg i śmietanę 18-proc. podgrzej. Do masy dodaj serek topiony. Podgrzewaj dalej, aż serek się rozpuści. Szczypiorek i rzodkiewki umyj, osusz, posiekaj. Dodaj do gorącej masy. Dołóż pestki dyni i słonecznika. Masę serową przypraw vegetą i pieprzem. Ciepłą, ale nie gorąca masę rozsmaruj na szynce. Zwiń. Roladki wystudź. Potem ułóż je na półmisku.
Żelatynę przygotuj według przepisu. Roladki zalej zimną galaretką. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przygotuj sos chrzanowy: obie śmietany wymieszaj z chrzanem, ew. przypraw do smaku. Podawaj do roladek.
ok. 4 godzin i 30 minut . 1 porcja ok. 360 kcal.Źródło: Tina