Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki parmeńskiej z gruszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ser z pleśnią pokrój w słupki o grubości 1 cm.
Listki rukoli opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Na każdym plasterku szynki ułóż dwie cząstki gruszki, kilka listków rukoli oraz słupek sera. Zwiń roladki. Powkładaj je do kieliszków lub małych szklaneczek.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj razem z łyżką jasnego octu winnego. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop ruloniki.
czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety