Roladki z szynki i mięsa mielonego

Roladki z szynki i mięsa mielonego
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: marttynna
Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)

Składniki

  • plastry szynki konserwowej, ok.10 szt.
  • mięso mielone, 25dag
  • jajko, 1szt
  • mała kajzerka, 1
  • słodka śmietanka, 15-20ml
  • przecier pomidorowy, 2-3 łyżki
  • żółty ser, 6-8 plastrów
  • przyprawy:kucharekpapryka słodka,sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Namoczyć kajzerkę,odcisnąć,dodać jajko,mięso mielone,wyrobić.Oczywiście nie zapomnieć o przyprawach tj.soli i pieprzu;)

  2. Plastry szynki nadziewać mięsem tzn.zwijać z nich roladki i układać w naczyniu żaroodpornym.Na każdej roladce położyć kawałek żółtego sera

  3. Ze śmietanki,wody ok pól szklanki,przecieru pomidorowego zrobić roztwór,przyprawić do smaku i zalać roladki

  4. Zapiekać w piekarniku ok 30-40min.w temp180 stopni.

  5. Można podawać z frytkami,ryżem i surówkami np. z kapusty pekińskiej .Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

Lumiuz 21 lutego 2010
wszystko, co uwielbiam jest w tym przepisie. dzięki - ulubione!
kantarella 21 lutego 2010
Zapowiada sie pysznie ! dzieki za przepis
kantarella 21 lutego 2010
Zapowiada sie pysznie ! Dzieki za przepis...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • plastry szynki konserwowej, ok.10 szt.
  • mięso mielone, 25dag
  • jajko, 1szt
  • mała kajzerka, 1
  • słodka śmietanka, 15-20ml
  • przecier pomidorowy, 2-3 łyżki
  • żółty ser, 6-8 plastrów
  • przyprawy:kucharekpapryka słodka,sól,pieprz
Składniki