Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z serem feta"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 42
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 42
Składniki
Filet z kurczaka płuczę, osuszam, a następnie dzielę mięso na 2 porcje. Każdą połówkę filetu delikatnie rozbijam.
Rozbite mięso oprószam świeżo zmieloną solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Na tak przygotowane, rozbite i oprószone przyprawami, mięso kurczaka wykładam świeżo oberwane z gałązek listki bazylii.
Listki układam koło siebie ciasno, ale tak, by utworzyły pojedynczą warstwę.
Ser feta kroję w słupki, a osączone dokładnie z oleju suszone pomidory kroję w cienkie paski.
Tak przygo towany ser oraz pomidory układam naprzemiennie na listkach bazylii.
Mięso z farszem zawijam, formując dwie spore roladki.Gotowe roladki smażę z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Usmażone porcjuję delikatnie, krojąc mięso pod lekkim skosem.
ok. 60 min
Porcja 310 kcal
Koszt porcji ok. 4 zł
Przepis na 3 porcjeŹródło: Kobieta i życie