Roladki z piersi kurczaka z zieloną fasolką szparagową.

Roladki z piersi kurczaka z zieloną fasolką szparagową.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszne,dietetyczne roladki.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • papryka czerwona w proszku
  • kurkuma
  • pieprz i sól
  • Ser żółty kilka plasterków
  • mrożona zielona fasolka szparagowa
  • masło na wierzch roladek
  • szynka drobiowa kilka plasterków

Przygotowanie

  1. Umytą i osuszoną pierś pociąć w plastry.
    Każdy plaster rozbić pod woreczkiem foliowym.

    Plastry piersi posypać papryką,kurkumą solą i pieprzem.
    Położyć plasterek szynki,sera żółtego oraz dać rozmrożoną fasolkę.
    Zwinąć w roladki.

  2. Dać do blaszki,na wierzch położyć kawałeczek sera oraz po cienkim plasterku masła.

    Dać do nagrzanego piekarnika,zapiekać około 30min.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (12)

SlodkoSlodka83 05 czerwca 2019
Świetny pomysł,smacznie :-)
fafiatko 05 czerwca 2019
Ale smaki! swietny pomysl i bez smażenia!
pelen_brzuszek 05 czerwca 2019
takich jeszcze nie jadłam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • papryka czerwona w proszku
  • kurkuma
  • pieprz i sól
  • Ser żółty kilka plasterków
  • mrożona zielona fasolka szparagowa
  • masło na wierzch roladek
  • szynka drobiowa kilka plasterków
Składniki