Roladki z piersi kurczaka i kiszonej kapusty.

Roladki z piersi kurczaka i kiszonej kapusty.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Roladki wyszły bardzo smaczne i aromatyczne.Bardzo polecam:)

Składniki

  • Pierś z kurczaka podwójna
  • Kapusta kiszona 40dkg
  • cebula 1 szt.
  • masło 2 łyżki
  • Jajka 2 szt
  • tarta bułka
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz i sól
  • kminek do kapusty 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Pierś umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
    Pociąć ją wzdłuż na cieńkie plastry.
    Wcześniej ugotować kapustę i odciśnięta pociąć na drobne części.
    Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle,dodać kapustę i podsmażać około 15min.ciągle mieszając.Doprawić do smaku.
    Wystudzony kapuściany farsz nakładać na płaty piersi i zawijać w roladki.
    Obtoczyć w mące,jajku roztrzepanym i tartej bułce.
    Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron,na wolnym ogniu.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

bellamozzarella 19 grudnia 2016
kurczakowe pychotki ;-) roladki zawsze się sprawdzają ;-)
GREGORHSPEED 20 grudnia 2016
Muszą być niezwykle kruche <e Mniam <3
ciacho50 21 grudnia 2016
Pysznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pierś z kurczaka podwójna
  • Kapusta kiszona 40dkg
  • cebula 1 szt.
  • masło 2 łyżki
  • Jajka 2 szt
  • tarta bułka
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz i sól
  • kminek do kapusty 1 łyżka
Składniki