ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Smaczna alternatywa potrawy z kurzych piersi.

Składniki

  • cała pierś kurczaka
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 op. salami z papryką
  • 2 plastry sera żółtego
  • serek Almette bazyliowy
  • 1 papryka czerwona
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 spora cebula
  • marchewka
  • bazylia najlepiej świeża
  • oregano
  • sól, pieprz
  • Natka pietruszki
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Pierś rozbić tak, żeby była duża , cała powierzchnia. Posypać solą i pieprzem. Posmarować serkiem bazyliowym i posypać posiekaną natką pietruszki.Na to położyć liść kapusty pekińskiej /bez nerwa/, ser żółty i dwa plasterki salami. Posypać pokrojoną drobno cebulką / 1/3 cebuli/ i czosnkiem /1 ząbek na jedną roladkę/. Tak przygotowane filety delikatnie zwinąć i zapiąć wykałaczką. Na wierzchu posypać oregano

  2. Roladki obsmażyć na złoty kolor.

  3. Pozostałą kapustę, cebulę ,czosnek, paprykę, salami, marchewkę pokroić i wrzucić do romdelka. Podlać niewielką ilością wody i dusić ok.5 minut. Następnie włożyć do warzyw roladki razem z oliwą ze smażenia i dusić jeszcze ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem i posypać posiekan ą bazylią.

  4. Podawać z ziemniaczkami i warzywnym pysznym sosem. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (10)

taura 18 lipca 2011
Bardzo smakowicie wygląda!
jagoda114 18 lipca 2011
Wygląda bardzo apetycznie:)
kajanawakacjach 18 lipca 2011
Jakie fajne,zrobię moim dzieciom!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cała pierś kurczaka
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 op. salami z papryką
  • 2 plastry sera żółtego
  • serek Almette bazyliowy
  • 1 papryka czerwona
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 spora cebula
  • marchewka
  • bazylia najlepiej świeża
  • oregano
  • sól, pieprz
  • Natka pietruszki
  • oliwa
Składniki