Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi kurczaka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Umyte piersi kurczaka przekrawam wzdłuż i delikatnie ubijam tłuczkiem. Na każdej części kładę plaster baleronu i plaster sera żółtego. Zwijam. Rolady spinam wykałaczkami.
Olej rozgrzewam, roladki delikatnie obsmażam ze wszystkich stron na rumiano. Zalewam bulionem drobiowym lub warzywnym (można kostkę warzywną rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody). Przykrywam, duszę 15 minut.
Na koniec 2 łyżki śmietany miksuję z łyżką mąki i wlewam do sosu. Duszę jeszcze 5 minut.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 4 zł.
Agata Rosa, Cianowice</strong>Źródło: Rewia