Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi indyka z kukurydzą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Mięso umyj, lekko rozbij, o ile jest to konieczne (możesz zalać je jogurtem, kefirem lub mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny, ale nie jest to konieczne).
Mięso oprósz solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie płaty piersi indyka posmaruj ketchupem. Na jednym końcu mięsa ułóż po 2-3 kolby kukurydzy. Zawijaj je począwszy od końca, na którym leży kukurydza, w taki sposób, by powstała ścisła roladka. Gotową od razu zepnij wykałaczką.
Smaż roladki na oleju z każdej strony na złoty kolor. Prosto z patelni przełóż na talerze. Pamiętaj o usunięciu wykałaczek!
Roladki z indyka podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki. Smacznym dodatkiem będzie ryż na ostro przyprawiony curry oraz zielona sałata z pomidorami.
30 minut Porcja: 250 kilokalorii
Pierś drobiowa stanie się delikatna i krucha, jeśli namoczysz ją w jogurcie lub mleku.Źródło: Świat i Ludzie