Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z ostrym farszem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5325
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 95
Składniki
Grzyby drobno pokrój, mocz przez godzinę w wodzie. Piersi umyj, osusz, przekrój na cztery kotlety, oprósz solą i pieprzem, delikatnie rozbij tłuczkiem.
Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieprz cayenne, pieprz ziołowy, słodką paprykę, smaż minutę. Dodaj cebulę, pieczarki, grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż. Do farszu dodaj starty ser i ketchup, wymieszaj. Kotlety posmaruj farszem, zwiń w roladki, obtocz w mące.
Smaż 10 minut na rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z pomidorami i natką, polane sosem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień