Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z młodymi marchewkami"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14870
Polecam.
Odsłon: 453
Szybka i smaczna
Odsłon: 14870
Polecam.
Odsłon: 453
Składniki
Marchewki obierz, pozostaw trochę naci. Włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj 10 minut. Cebule obierz, potnij na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, trochę odłóż do ozdoby, a resztę posiekaj.
Wyjmij marchewki, osusz je. Sznycle umyj, wytrzyj do sucha, rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Marchewki owiń płatami mięsa, zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim roladki przez 5–6 minut. Zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumień cebule. Zalej je bulionem oraz śmietaną. Dodaj sos pieczeniowy, zagotuj.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dosyp posiekaną natkę. Do sosu włóż roladki. Mocno razem podgrzej. Udekoruj listkami natki pietruszki.Źródło: Naj