Roladki z młodą kapustą

Roladki z młodą kapustą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Soczyste roladki z naszą ulubioną młodą kapustką z dodatkiem serka i pieczarek.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 serki topione
  • 1/3 małej główki kapusty

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

  3. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

  5. 5. Następnie drobno pokrojoną paprykę.

  6. 6. Pokrojoną kapustę i prużymy aż warzywa będą miękkie.

  7. 7. Dodajemy serki, mieszamy aż się rozpuszcza.

  8. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  9. 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

  10. 10. Zawijamy.

  11. 11. Obtaczamy w mące.

  12. 12. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  13. 13. Panierujemy w bułce tartej.

  14. 14. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  15. 15. Roladki gotowe.
    16. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 13 maja 2019
Dla mnie super nadziane :-)
pelen_brzuszek 13 maja 2019
wow, jakie piękne :)
Nevermore 14 maja 2019
Jeszcze jedno nie zjedzone, a tu już kolejne pyszne jedzonko ;p
Super roladki, poproszę trzy sztuki :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 serki topione
  • 1/3 małej główki kapusty
Składniki