Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem

Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Justitako
Wyśmienity smak prostego dania.

Składniki

  • 750 g mielonego,
  • 1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
  • duża cebula pokrojona w kosteczkę,
  • sól, pieprz, łyżka majeranku,
  • 100 g sera żółtego w kawałku,
  • 10 plastrów boczku,
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Mięso włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z wody, cebulę, przyprawy, jajka, zagnieść na miękką masę. Na dłoni formujemy placki z mięsa mielonego, na środek każdego dodajemy po kawałku sera i formujemy roladki. Każdą roladkę owijamy boczkiem i układamy na blasze. Posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 w temp. 190 stopni.


Komentarze do przepisu (2)

Docherro 06 maja 2016
Na pewno pyszne jedzonko,do wypróbowania:)
kasia1978 08 maja 2016
A ile minut pieczemy? Wygląda smakowicie!!!
Składniki
  • 750 g mielonego,
  • 1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
  • duża cebula pokrojona w kosteczkę,
  • sól, pieprz, łyżka majeranku,
  • 100 g sera żółtego w kawałku,
  • 10 plastrów boczku,
  • natka pietruszki do dekoracji
Składniki