Roladki z mięsa z indyka

Przepis dnia 2019-08-22
Roladki z mięsa z indyka
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Moje wymyślone roladki, są przepyszne.

Składniki

  • Mięso mielone z indyka 60 dag
  • Bułka czerstwa
  • Jajko 1-2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Mleko do namoczenia bułki
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pomidory suszone 1 słoiczek
  • Papryka świeża 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Pieczarki, paprykę, cebulę oczyścić, posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów suszonych na rumiano, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką mieloną, wymieszać, po czym ostudzić.
    Wykonanie roladek:
    Mięso połączyć z namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować na dłoni zgrabne kotlety, kłaść przygotowany farsz i zwijać w roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Komentarze do przepisu (3)

rosynka 17 sierpnia 2019
Bardzo pyszne roladki!
KulinarnaChwila 22 sierpnia 2019
Pyszotka:)
KORAL 22 sierpnia 2019
Bardzo smakowicie wyglądają :)
Składniki
  • Mięso mielone z indyka 60 dag
  • Bułka czerstwa
  • Jajko 1-2 szt.
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Mleko do namoczenia bułki
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pomidory suszone 1 słoiczek
  • Papryka świeża 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Olej do smażenia
Składniki