Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z mięsa mielonego z kapustą"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 103
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem, by namokła. Cebulę drobno siekamy. Liście kapusty wrzucamy na chwilę do wrzątku, by je zblanszować. Parówki owijamy osączonymi liśćmi kapusty.
Mięso wyrabiamy na gładką masę z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, cebulą, solą i pieprzem. Masę dzielimy na sześć porcji.
Każdą część spłaszczamy, nadając jej kształt prostokąta, na którym układamy parówki. Rolujemy, starannie zlepiamy, związujemy nicią kuchenną i obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Nici zdejmujemy, roladki wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika, by się dobrze dopiekły i podajemy.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji 4 złŹródło: Rewia