Roladki z mięsa mielonego

Przepis dnia 2009-10-03
Roladki z mięsa mielonego
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre na niedzielny obiad

Składniki

  • mięso mielone, 1 kg
  • bułka, 1
  • jajko, 1
  • czosnek, 4-5 zabków
  • majeranek,sól,pieprz, do smaku
  • wędlina drobiowa, kilka plasterków
  • ser żółty, kilka plastrków
  • Natka pietruszki, pół pęczka
  • musztarda chrzanowa, kilka łyżek

Przygotowanie

  1. mięso przygotowac tak jak na kotlety mielone

  2. przygotować farsz:wędlin drobiową ser i pietruszkę pokroić i wymieszać

  3. zwilżonymi dłońmi formować na desce (tez zwilżonej) prostokąty z mięsa,posmarować musztardą,nałozyć troche farszu i zawijac roladki,smażyc na rozgrzanym tłuszczu

  4. Roladki podawac z duszonymi grzybami ( iest w moich przepisach) i surówka z czerwonej kapusty ( tez jest w moich przepisach)

  5. roladki podaje również z sosem pomidorowym albo koperkowym,dobry jest równiez sos z suszonych grzybów

  6. dobrym dodatkiem do roladek są ziemniaki z wody

Komentarze do przepisu (5)

agus32 21 września 2009
Ciekawy sposób na mielone inaczej ,muszę koniecznie spróbować,wyglądają pysznie.Pozdrawiam.
agnes725 17 października 2009
Wyglądają naprawde apetycznie, napewno zrobie.pozdrawiam.
kantarella 30 października 2009
Duzo Twoich przepisow Jagodko wyglada apetycznie , dodaje do ulubionych i bede tworzyc .
Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone, 1 kg
  • bułka, 1
  • jajko, 1
  • czosnek, 4-5 zabków
  • majeranek,sól,pieprz, do smaku
  • wędlina drobiowa, kilka plasterków
  • ser żółty, kilka plastrków
  • Natka pietruszki, pół pęczka
  • musztarda chrzanowa, kilka łyżek
Składniki