Roladki z mielonki wieprzowej

Roladki z mielonki wieprzowej
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gola2
Życzę smacznego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, opłukać,bardzo drobno posiekać i podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu.

  2. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki.

  3. Na plasterki mielonki rozłożyć po kawałku ogórka , posypać podsmażonymi pieczarkami , częścią bułki tartej wymieszanej z żółtym tartym serem, zwinąć w ruloniki.

  4. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, posypać po wierzchu resztą tartej bułki wymieszanej z serem.

  5. Zapiekać w gorącym piekarniku 15 / 20 minut.

  6. Gotowe roladki ułożyć na półmisku,posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z ziemniakami i sosem chrzanowym

Składniki
Składniki