Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z łososiem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 614
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 148
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 445
Polecam.
Odsłon: 614
Składniki
Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko, olej oraz szczyptę soli. Wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za rzadkie, dodaj odrobinę mąki, jeśli za gęste, dolej więcej mleka. Ciasto odstaw na ok. 15 min.
Na rozgrzaną patelnię wylewaj ciasto, rozprowadzając je równomiernie kolistym ruchem po całej patelni. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor.
Do miseczki włóż serek oraz chrzan. Wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Pomidora natnij w kilku miejscach ostrym nożem, polej wrzącą wodą i obierz ze skóry. Następnie pokrój w kostkę.
Posmaruj masą serową naleśniki i na każdym ułóż liście sałaty. Na to rozłóż plastry łososia i pokrojonego pomidora. Zwiń wzdłuż dłuższego boku formując roladę.
Owiń w folię spożywczą lub aluminiową i odstaw do lodówki na kilka godzin. Z każdej roladki odetnij końcówki i pokrój na trzy części.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 70 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie