Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Roladki z kurczaka ze szpinakiem
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kasiagie
Roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serkiem feta.

Składniki

  • rozdrobniony szpinak ( mrożony lub świeży, około 250-300g)
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • kostka sera feta
  • pieprz, sól
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • wegeta

Przygotowanie

  1. Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Dodać 3 ząbki czosnku drobno posiekanego. Podsmażać przez chwilę, po czym dodać szpinak. Całość gotować do uzyskania jednolitej konsystencji. Zmniejszyć ognień na najmniejszy i dodać rozdrobniony widelcem serek feta. Całość wymieszać, doprawić solą i sporą ilością pieprzu, odstawić.

  2. Piersi z kurczaka pokroić na plastry, rozbić delikatnie, posypać wegetą. Na plastry układać szpinak i delikatnie zawijać mięso. Obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku z odrobiną pieprzu, na koniec w bułce tartej.
    Kiedy olej będzie dobrze rozgrzany ułożyć roladki. Smażyć na wolnym ogniu na złocisty kolor.

    Podawać z czym się podoba, w mojej wersji to były ziemniaki puree i buraczki.

Komentarze do przepisu (2)

taura 09 listopada 2013
Mniam :)
nacinka 07 września 2014
Spróbuje :) chowam do książki :)
Składniki
  • rozdrobniony szpinak ( mrożony lub świeży, około 250-300g)
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • kostka sera feta
  • pieprz, sól
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • wegeta
Składniki