Roladki z kurczaka ze szpinakiem

Przepis dnia 2013-05-30
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
szybki i smaczny przepis

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, posypać, pieprzem oraz papryką czerwoną z każdej strony i rozbić na 2 duże kotlety.

  2. Liście szpinaku umyć a następnie zblanszować (zanurzyć na minutę w naczyniu z wrzącą wodą).

  3. Czosnek obrać ze skórki, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej a następnie połączyć z liśćmi szpinaku, dodać kilka kropel sosu sojowego, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.

  4. Na każdym rozbitym kotlecie układać kolejno 2 plastry sera, warstwę szpinaku a następnie zawijać powoli
    w rulonik i spiąć na środku wykałaczką. Wstawić do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 25-30 minut bez przykrycia w temperaturze 170°C. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć wykałaczkę i pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Potrawę można podawać z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

Komentarze do przepisu (2)

taura 30 maja 2013
pysznie się prezentują :)
szczotka_od_kija 02 czerwca 2013
i ślicznie wyglądają:)
Składniki
Składniki