Roladki z kurczaka z morelami

Roladki z kurczaka z morelami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny
  • Morele z syropu - 5 szt.
  • Boczek wędzony - 5 plastrów
  • Por kawałek
  • Serek almette - 10 łyżeczek
  • Wywar warzywno - mięsny - 1 1/2 szklanki
  • Wino białe - 1 kieliszek
  • Musztarda - 3 łyżeczki
  • Majonez - 3 łyżeczki
  • Przyprawa do mięsa z kurczaka
  • Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Filet umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić przyprawą do kurczaka. umyć rozebrać na listki. Morele pokroić w słupki. Musztardę wymieszać z majonezem, posmarować sosem, ułożyć listki pora.

  2. Na pora ułożyć morele.

  3. Obok moreli serek.

  4. Zwinąć roladki, otulić plastrem boczku, spiąć wykałaczką, doprawić przyprawą do kurczaka.

  5. W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć roladki z obu stron. Podlać winem smażyć chwilę, dodać wywar warzywno - mięsny, całość dusić 40 minut. Wyjąć roladki. Mąkę rozpuścić z trochę wody, wlać do sosu z gotujących się roladek, gotować 5 minut, otrzymamy sos do polania roladek.

  6. Roladki podajemy z ziemniakami, kaszą i różnymi dodatkami.

Składniki
  • Filet z kurczaka podwójny
  • Morele z syropu - 5 szt.
  • Boczek wędzony - 5 plastrów
  • Por kawałek
  • Serek almette - 10 łyżeczek
  • Wywar warzywno - mięsny - 1 1/2 szklanki
  • Wino białe - 1 kieliszek
  • Musztarda - 3 łyżeczki
  • Majonez - 3 łyżeczki
  • Przyprawa do mięsa z kurczaka
  • Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • Olej do smażenia
Składniki