Roladki z kurczaka z kapustą

Roladki z kurczaka z kapustą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Roladki, które rozpuszczają się w ustach są bardzo soczyste, delikatne i bardzo smaczne.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • 10 liści kapusty pekińskiej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 1 szklanka mleka
  • Sól
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą oraz dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

  2. 2. Liście zanurzamy na 5 minut w gorącej wodzie.
    3. Na każdy liści nakładamy po farsz mięsny i zwijamy w roladki.

  3. 4. Robimy ciasto naleśnikowe, do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajko, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto musimy być gęstsze niż na naleśniki.
    5. W cieście zanurzamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (9)

Dariusz-D 10 grudnia 2020
Super roladki.
Pozdrawiam smacznie:-)
SprytnaChochla 10 grudnia 2020
Świetny pomysł!
Nevermore 10 grudnia 2020
Super :) Taka chyba trochę wariacja a'la gołąbki bez ryżu ;) Biorę i uciekam hihi.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • 10 liści kapusty pekińskiej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 1 szklanka mleka
  • Sól
  • Olej do smażenia
Składniki