Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka z farszem śliwkowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Filety opłucz i osusz. Usuń chrząstki i przekrój każdy na dwie części. Lekko rozbij.
Każdą porcję skrop octem winnym, oprósz solą, pieprzem oraz cynamonem. Nakryj mięso i odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem przypraw.
Na każdym filecie ułóż plaster gotowanej szynki, trochę posiekanej natki oraz kilka śliwek. Mięso ściśle zwiń w ruloniki.
Przygotowane roladki zanurzaj najpierw w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej.
Rozgrzej olej. Smaż 10 min z obu stron, aby były rumiane. Podaj na talerzach z sałatą, udekorowanych cząstkami pomidorów oraz natką.
Śliwki możesz skropić wcześniej odrobiną alkoholu. Podniesie to smak mięsa. Do bułki tartej wsyp trochę pokruszonych płatków kukurydzianych. Panierka będzie bardziej chrupiąca.Źródło: Kurier TV