Roladki z kurczaka nadziewane serem ricotta

Roladki z kurczaka nadziewane serem ricotta
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.

Składniki

  • Filet z kurczaka - 2 duże pojedyncze
  • Ser ricotta - 150 g
  • Natka pietruszki - pęczek
  • Boczek wędzony surowy - 150 g
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Olej - do smażenia

Przygotowanie

  1. Każdego fileta z kurczaka kroimy na pół (będziemy mieć 4 kotlety). Każdy kotlet rozbijamy cienko (sprawę ułatwi nam przykrycie fileta folią spożywczą lub woreczkiem przed rozbijaniem). Każdego kotleta dobrze solimy i pieprzymy.

  2. Filety smarujemy serkiem ricotta i posypujemy siekaną natką pietruszki. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę owijamy długimi plastrami wędzonego, surowego boczku.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Ja podaję je z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem przecieru pomidorowego i masła, a także ze szpinakiem z mozzarellą.

Składniki
  • Filet z kurczaka - 2 duże pojedyncze
  • Ser ricotta - 150 g
  • Natka pietruszki - pęczek
  • Boczek wędzony surowy - 150 g
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Olej - do smażenia
Składniki