Roladki z kurczaka LIGHT

Roladki z kurczaka LIGHT
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: asioolek
Danie jest bardzo szybkie zawiera niewiele kalorii,jest bardzo sycące a brokuły normuja nam poziom cukru we krwi oraz zawierają dużo błonnika,zatem nie mamy apetytu na deser ;D

Składniki

  • pierś z kurczaka

Przygotowanie

  1. pierś z kurczaka-1 połówka przyprawy musztarda miodowa dobrej jakości paróweczki odtłuszczone-najlepiej dla dzieci ogórek konserwowy papryka cebulka mąka kukurydziana bulionetka jogurt naturalny pieprz pieczarki-kilka sztuk bukiet warzyw do gotowania na parze

  2. Pierś z kurczaka rozbijamy na bardzo cienki kotlet (ja robię to przez woreczek foliowy),przyprawiamy do smaku wg uznania (ja uzyłam DELIKATU do mięs) po jednej stronie smarujemy mieso musztardą.Na środek kotleta układamy paróweczkę,ogórek,paprykę i cebulkę a następnie zawiajmy jak klasycznego deVolaja.Tak przygotowane zraziki obsmażamy z każdej strony na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.Kiedy zrazy będą złociste podlewamy je wodą z dodatkiem bulionetki ,do tego dorzucamy kilka pieczarek i gotujemy przez kilka minut na wolnym ogniu.Na koniec sosik zaciągamy łyżeczką mąki kukurydzianej z dodatkiej jogurtu naturalnego.Mi z połowy piersi wyszły 4szt zrazików. Takie zraziki podaję z bukietem warzyw brokułowych al dente ugotowanych na parze i polanych sosikiem.

Komentarze do przepisu (1)

eses 15 maja 2010
Lepszy by były roladki z nadzieniem warzywnym.. albo z grzybami? Mniej kalorii i zdrowsze niż parówki.
Ale taka... Czytaj całość »
Lepszy by były roladki z nadzieniem warzywnym.. albo z grzybami? Mniej kalorii i zdrowsze niż parówki.
Ale taka wersja też jest niezła.
Składniki
  • pierś z kurczaka
Składniki