Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszne na obiad

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2
  • plasterki szynki drobiowej, 2
  • kawaleczek zoltego sera
  • jajko, 1
  • zoltka, 2
  • maka, 2 lyzki
  • sok z cytrny, 3 lyzki
  • zabek czosnku, sol i vegeta
  • Sos:majonez, 125 g
  • sol
  • jajko na twardo
  • jogurt, 50 g
  • korniszony, 2
  • koperek,cebula,pieprz
  • musztarda, lyzeczka
  • pol jablka

Przygotowanie

  1. Cebule i jablko obrac,posiekac razem z korniszonami i jajkiem. Polaczyc z majonezem wymieszanym z jogurtem. Dodac posiekany koperek. Doprawic do smaku musztarda,sola i pieprzem.

  2. Mieso oplukac, osaczyc i rozbic tluczkiem. Oproszyc vegeta.Czosnek obrac,rozetrzec z sola. Jajko wymieszac z zoltkami,roztartym czosnkiem i sokiem z cytryny. Na kazdym kotlecie ulozyc plasterek szynki i kawalek sera, zwinac w roladke , boki spiac wykalaczka.

  3. Roladki panierowac kolejno w mace,jajku i bulce tartej. Smazyc na dobrze rozgrzanym tluszczu na zloty kolor. Roladki podawac na goraco. Osobno podac sos.

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 01 grudnia 2009
Kolorowe i apetyczne.
mulatka123 14 grudnia 2009
pychotka ale ja nie panieruję tylko każdą zawijam w folię aluminiową, układam na blaszce i piekę w piekarniku... Czytaj całość »
pychotka ale ja nie panieruję tylko każdą zawijam w folię aluminiową, układam na blaszce i piekę w piekarniku ok 20 min.POLECAM
Składniki
  • piersi z kurczaka, 2
  • plasterki szynki drobiowej, 2
  • kawaleczek zoltego sera
  • jajko, 1
  • zoltka, 2
  • maka, 2 lyzki
  • sok z cytrny, 3 lyzki
  • zabek czosnku, sol i vegeta
  • Sos:majonez, 125 g
  • sol
  • jajko na twardo
  • jogurt, 50 g
  • korniszony, 2
  • koperek,cebula,pieprz
  • musztarda, lyzeczka
  • pol jablka
Składniki