Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym z czosnkiem. Wyobraźcie sobie ten smak lub wypróbujcie przepis :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka umyć, osuszyć, rozbić i oprószyć solą z obydwu stron.

  2. Na każdym płacie mięsa położyć kilka liści szpinaku, następnie zwinąć go w roladkę.

  3. Roladki ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.

  4. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować z obranym ząbkiem czosnku oraz około 1/4 łyżeczki soli.. Dodać serek homogenizowany i zmiksować ponownie. Tak przygotowanym sosem polać roladki i zapiekać je jeszcze przez około 20 minut.

  5. Roladki najlepiej smakują bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika podawane z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 06 stycznia 2020
Pyszotka:)
ErJot 06 stycznia 2020
Fajny pomysł:)
ekspresjawkuchni 06 stycznia 2020
Dzięki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki