Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kremowymi farszami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Makaron gotuję ok. 5 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
Potem przecinam płaty wzdłuż na pół.
Cukinię kroję wzdłuż na cieniutkie plastry i układam na płatach lasagne. Serek z rukolą mieszam z posiekaną zieloną papryką. Przyprawiam czosnkiem niedźwiedzim.
Serek z pomidorami mieszam z posiekaną czerwoną papryką, przyprawiam ziołami włoskimi.
Każde nadzienie rozsmarowuję na 1/2 makaronu. Płaty zawijam.
Roladki ustawiam w żaroodpornej formie posmarowanej odrobiną oliwy. Czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, szklę na pozostałej oliwie. Dodaję pomidory. Duszę całość ok. 10 minut.
Roladki polewam sosem pomidorowym. Posypuję startym serem cheddar oraz świeżym oregano. Piekę ok. 20 minut w temp. 180°C.
Podaję bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Naj