Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite roladki z kolorowym farszem.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.