Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kiszonym ogórkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso rozbij, posyp solą oraz pieprzem. Ogórki kiszone pokrój w słupki. Na każdym kotlecie połóż plasterek boczku i porcję ogórków. Roladki zwiń, zepnij.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż koncentrat. Dobrze wymieszaj go z tłuszczem na patelni. Krótko zasmaż. Roladki podlej 200 ml wody. Duś ok. 25 minut. Potem do sosu wlej śmietanę. Zagęść go zasmażką. Przypraw solą i pieprzem. Roladki podawaj z sosem. Udekoruj np. natką i listkami sałaty.Źródło: Naj