Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Przepis dnia 2021-01-17
Roladki z kapustą kiszoną i śliwką
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę. Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 1 cebula
  • 15 dag kapusty kiszonej
  • Kilka grzybów suszonych
  • 7 śliwek suszonych
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.

  2. 3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.

  3. 4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
    5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Dariusz-D 14 stycznia
Cos pieknego.
Serdecznie Pani gratuluje :-)
Nevermore 14 stycznia
Pachnie mi tu świętami, ale Lew ma ostatnio problemy z węchem ;) Super jedzonko, mniami :)
Gratuluję świetnego przepisu:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • 1 cebula
  • 15 dag kapusty kiszonej
  • Kilka grzybów suszonych
  • 7 śliwek suszonych
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Sól
  • Pieprz
Składniki