Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indykiem, brokułami i ziemniakami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na cząstki, zalej wodą, posól i gotuj ok. 20 minut. Mięso opłucz, osusz, lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż po 2-3 szparagi, zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż (bez przykrycia) po 4 minuty z każdej strony, aż mięso lekko się zrumieni. Kiedy roladki się smażą, wrzuć brokuł do osolonego wrzątku, gotuj 5 minut, dobrze osącz.
Usmażone roladki podawaj z ziemniakami i brokułem z wody posypane koperkiem. Rada: Zamiast indyka możesz użyć schabu lub piersi kurczaka.Źródło: Olivia