Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki ze sznycla indyczego. Polecam serdecznie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Plat miesa dokladnie myjemy, kladziemy na deske i dociskajac dlonia przekrawamy go (pod dlonia) na dwa ciensze plastry. Kazdy rozbijamy przez folie, doprawiamy kucharkiem (tylko bardzo delikatnie, gdyz slodki smak sliwki bedzie sie gryzl z nadmierna slonoscia miesa). Na kazdym sznyclu ukladamy w rzadku po 3 sliwki i zgrabnie zawijamy w rolade. Z wierzchu jeszcze troszke Kucharka i pieprzu, i obtaczamy tak przygotowane roladki w mące. W rondelku rozgrzewamy smalec gesi, kladziemy na nim roladki i obsmazamy z dwuch stron na złoto, podlewamy 3/4 szklanki wody. Dodajemy osobno przesmazona cebulke w piorkach ( zawsze ze szczypta przyprawy warzywnej - bedzie wtedy pyszna). Poczatkowo dusimy pod przykryciem 20 minut, nastepnie odkrywamy i gotujemy do odparowania wody. Podajemy z ziemniaczkami okraszonymi tluszczem i cebulka spod indyka. Pyszne i zdrowe!!
Przepraszam za brak znakow polskich. Czasami, kiedy tekst jest bardzo nieczytelny staram sie zastosowac czcionke polska, jednak wymaga to z mojej strony ciaglych kombinacji. Tak, ze przepraszam za utrudnienia w czytaniu.