Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i całość podsmaż. Dopraw solą, pieprzem.
Filet z indyka rozbij na dość cienkie płaty. Na folii aluminiowej ułóż plastry boczku, na nich rozbite kawałki mięsa. Dopraw wg uznania (uwaga, boczek może być słony). Na mięsie rozłóż pieczarki. Zwiń.
Roladki zawiń w folię aluminiową. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz w 200oC 30-40 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwiń z folii i ponownie włóż do piekarnika – do czasu, aż boczek się zrumieni.
Do środka roladek możesz też włożyć cienkie paseczki czerwonej papryki – po przekrojeniu będą wyglądały bardzo dekoracyjnie.Źródło: Świat kobiety