Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z grilla"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 205
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 637
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 205
Składniki
Witaminy z grilla
Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry (możesz do tego użyć tarkę do sera). Warzywa posyp delikatnie solą oraz pieprzem i poczekaj chwilę, aż puszczą sok. Zetrzyj go ręcznikiem papierowym.
Ułóż plasterki cukinii i bakłażana na srebrnej, jednorazowej tacce i postaw na rozpalonym wcześniej grillu.
Serek wymieszaj z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.
Każdy grillowany plaster warzyw posmaruj serkiem, a następnie połóż pasek sera pleśniowego i zwiń w ruloniki.
Powstałe roladki zawiń zblanszowanym we wrzątku szczypiorkiem i zawiąż na kokardkę.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV