Roladki z filetów kurczaka

Przepis dnia 2019-11-13
Roladki z filetów kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka po 200 g
  • 4 łyżki pasty z karczochów
  • 250 g brązowych pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bułka tarta
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
    Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze do przepisu (3)

kuchmariola63 09 listopada
Pyszne roladki :)
Do-syta 09 listopada
Pyszne:)
KulinarnaChwila 13 listopada
Pyszotka)
Składniki
  • 4 filety z kurczaka po 200 g
  • 4 łyżki pasty z karczochów
  • 250 g brązowych pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • bułka tarta
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Składniki