Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe to kolejna propozycja na obiad. Z dodatkiem szparagów na które jest teraz sezon smakują przepysznie. A dodatkowo polane sosem zrobionym z sera pleśniowego. Brzmi cudownie prawda? Tak właśnie też smakuje Takie danie na pewno zaskoczy waszych gości i domowników. Na przygotowanie nie trzeba poświęcać dużo czasu. Potrzebujemy tylko 30 min piec nasze roladki w piekarniku. Zapraszam
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 145
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7540
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 106
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 145
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7540
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 106
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Składniki
Zaczynam od przygotowania mięsa. Filety myjemy i dokładnie przesuszamy na ręczniku papierowym. Następnie każdy z nich nacinamy z boku tworząc głębszą kieszonkę. Filety przekładamy do miski, dodajemy curry, kurkumę oraz odrobinę oleju. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy na bok.
W między czasie przygotowujemy resztę składników. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki a szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki.
Gdy wszystko mam już gotowe możemy zabrać się za nadziewanie fileta. Do kieszonki wkładamy jednego szparaga, ser żółty oraz suszonego pomidora. Nacięcie kurczaka łączymy wykałaczką ( będzie nam się lepiej trzymać, tylko pamiętajcie aby ją wyjąć przed podaniem ) a całą roladę owijamy plastrami boczku ( u mnie wyszło po 4 plastry na każdą roladę ). Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, nacięciem do góry. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ( 25 minut z przykrytym naczyniem, ostatnie 5 minut bez przykrywki)
W czasie gdy roladki się pieką my przygotujemy sos z sera pleśniowego. Do małego garnka wlewamy śmietanę 30% i zagotowujemy. Następnie dodajemy ser pleśniowy oraz sos sojowy. Mieszamy do momenty rozpuszczenia się sera i gotowe