Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ćwiartek kurczaka wyglądają i smakują rewelacja.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć , usunąć skórę, kości, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać , pokroić .Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki , cukinię , doprawić solą i pieprzem, smażyć aż nie będzie wody. Płaty z ćwiartek kurczaka posmarować chrzanem, ułożyć usmażone warzywa oraz paski papryki.
Zwinąć w roladki , spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić, piec 45 minut. Przekroić na połowę , podawać z ulubionymi dodatkami.