Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla smakoszy...bardzo aromatyczne
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
watrobke wymoczyc w mleku...odsaczyc,przyprawic sola i pieprzem(ja posypuje delikatem do mies)
cebulke usmazyc na bardzo malym ogniu z dodatkiem tymianku...posolic dodac pieprzu...odstawic
wszystkie skladniki farszu drobno posiekac i wymieszac...ulozyc na watrobkach i scisle zawijac w roladki...spiac wykalaczkami,obtoczyc w mace i smazyc na bardzo malym ogniu...zlac z patelni tluszcz,obficie skropic octem balsamicznym...smazyc tak dlugo,az powstanie gesty sos
roladki podaje z cebulka i ziemniakami usmazonymi z dodatkiem kucharka,smazonyki jablkami lub gotowym kompotem jablkowym itd.