roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem

roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: krrm
Ciekawy sposób na kurczaka, z dowolną surówką

Składniki

Przygotowanie

  1. pokroić mięso w paski grubości ok. 1 cm i długości ok.10 cm, wrzucić do miski zalać oliwą z oliwek dodać przyprawę do kurczaka, czosnku granulowanego i w marynacie odstawić na 10 min

  2. utrzeć ser na grubej tarce, ciasto rozwinąć , lekko rozwałkować pociąć na kwadraty odpowiadające wielkości kawałków miesa

  3. wcześniej przygotowane mięso, układać po dwa kawałki na cieście , posypać trochę serem i szczyptą majeranku, i zawinąć w roladkę

  4. ułożyć na blasze pergamin i na nim roladki,i posmarować z góry jajkiem.
    piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni , aż do upieczenia.

Komentarze do przepisu (1)

staraKuchara150kg 09 grudnia 2015
Chyba coś poszło nie tak...
Składniki
Składniki