Roladki z brokułem i pieczarkami

Roladki z brokułem i pieczarkami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • ½ brokuł
  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie kuleczek małych mozzarelli
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte drobno pokrojone pieczarki oraz umytego, pokrojonego na malutkie różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą.

  2. 3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa oraz pod dwie kuleczki sera mozzarelli.

  3. 4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej.
    5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 21 października
Super wyglądają, pycha :) Trzeba lecieć na obiad, bo jeszcze przykleję się do monitora ;p
KulinarnaChwila 22 października
hahahaha no tak, żarłoczek z Ciebie:)))
Nevermore 22 października
Wiesz, ja zawsze wchodzę na Smakera, o nieodpowiedniej porze hahaha. Albo za wcześnie, albo ... po 22-giej, no i... Czytaj całość »
Wiesz, ja zawsze wchodzę na Smakera, o nieodpowiedniej porze hahaha. Albo za wcześnie, albo ... po 22-giej, no i jak tu jeść kolację ;)
Czasem są takie wyjątki, jak dziś, ale to piątek, piąteczek, piątunio i czas na ...

Jesiennego grilla przy domu :D
Jak szaleć, to szaleć, bo pogoda pozwala, a dziś tylko dla dwóch osób, no może dla 2,5 :p
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • ½ brokuł
  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie kuleczek małych mozzarelli
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
Składniki