Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z bakłażana w oliwie"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ułóż je na natłuszczonej blaszce, skrop oliwą. Piecz do miękkości w temperaturze 200 stopni C. Odstaw do ostudzenia.
W tym czasie przygotuj nadzienie. Orzechy i kolendrę posiekaj. Wymieszaj ze skórką z limonki, chili i pieprzem. Na każdy plaster bakłażana nałóż kawałek fety i mieszankę orzechów.
Zwiń w roladkę i umieść w wyparzonym, suchym słoiku. Zalej oliwą, włóż gałązkę tymianku, zamknij słoik. Trzymaj w lodówce do kilku dni.Źródło: Show