Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Wołowinę kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, prószymy solą, pieprzem i smarujemy musztardą.
Ogórki i kiełbasę bez skórki kroimy w słupki, cebulę siekamy.
Plastry mięsa posypujemy cebulą. Na cebuli kładziemy po kawałku kiełbasy i ogórka. Zwijamy, związujemy nicią kuchenną.
Panierujemy w mące, obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu, przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Sos mieszamy ze śmietaną. Roladki podajemy polane sosem np. z kluskami na parze, pieczonymi ziemniakami, frytkami, czerwoną kapustą, surowymi warzywami itd.
Wartość odżywcza jednej porcji 268 kcal Białko 25 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 13 g.
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji około 5,20 zł.Źródło: Rewia