Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia robi je bardzo często. Są soczyste i smaczne.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem, majerankiem, curry i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Morele zalać letnią wodą i odstawić na pół godziny. W między czasie obrać paprykę, pieczarki, pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Na przygotowane kotlety kłaść odsączone morele i paprykę z pieczarkami. Zwinąć ciasna w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. W połowie pieczenia podlać odrobina wody, aby roladki nie były zbyt wysuszone. Podawać do obiadu lub jako przekąskę.